Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vår städhjälp

Vi kan väl ta och gå igenom detta en gång för alla. Eller ja, inte för att det är något som tvunget behöver nystas i eller granskas med lupp. Men jag känner ändå att jag ägnat så pass mycket tid att tala om min städhjälp senaste tiden att det kanske är på sin plats. Jag hoppas att ni håller med. Å andra sidan har ni ju inget val: Ni läser ju inlägget om det i detta nu.

Så, låt oss gå till botten med det som kanske inte behöver gås till botten med. Jag vill avhandla varför jag är så oerhört nöjd med den städhjälp jag har haft senaste halvåret. Det är faktiskt inte riktigt klokt vad jag känner mig nöjd om jag ska vara helt ärlig. Jag ska börja med att ge lite bakgrund:

För ungefär 7 månader sedan började jag lufta idén om att ha städhjälp hemma. Det landade inte särskilt väl hos min kära sambo men jag gav mig inte. Jag gjorde till och med en powerpointpresentation i vilken jag argumenterade för fördelarna med städhjälp. Hur mycket tid vi skulle spara. Hur lite det skulle kosta oss i förhållande till hur situationen såg ut idag. Jag till och med jämförde de minuter vi lade på att vara vår egen städhjälp i veckan med kostnaden för professionell. Det är inte illa, eller hur?

Tyvärr svaldes inte detta lockbete men jag fortsatt traggla i veckor. Jag kände verkligen att städhjälp var något som skulle gynna oss i familjen. Vi skulle få den tid över som vi suktat efter så länge. Det är bannemej inte lätt att vara sin egen städhjälp när man bor i ett stort hus som bebos av 6 familjemedlemmar. Det ska verkligen sägas.

Tillslut så gav min sambo med sig. Tillslut var det svårt att argumentera mot att skaffa städhjälp och detta medgavs även av honom. Vi landade i en kompromiss. Vi skulle testa att anlita professionell städhjälp under 2 månaders tid, en gång varannan vecka. Sedan skulle vi utvärdera hur det påverkat vår vardag och vår plånbok. Sedan när 2 månader hade gått så hade jag blivit omsprungen. Omsprungen i vem som mest ville att vi skulle ha en permanent städhjälp i hemmet. Nu var det plötsligt min sambos största mission i livet. En intressant vändning, minst sagt.

Hur ser det ut hos er? Städar ni själva eller har ni städhjälp? I så fall: Hur ofta? Jag är intresserad av att veta allt om detta, för mig, nya område.