Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Julklappar

Jag är riktigt konservativ när det kommer till jul. Detta är nog ingen hemlighet för de som känner mig eller de som följer min blogg. Julklappar har alltid legat mig varmt om hjärtat. Ni vet, vissa personer släpper allt det där. De orkar inte engagera sig i julklappar när de ju faktiskt kan köpa de mest de vill ha. Det är det som, enligt mig, är så himla sorgligt. Det tar bort en av de största glädjemomenten med hela julen. Nämligen att få ett paket i handen, skaka det lite och sedan, när tillåtelse ges, riva upp pappret girigt. Jag gillar det där. Jag kommer aldrig sluta att gilla det.

Som utlovat skulle jag återkomma med tips kring julklappar idag. Jag är inte en sådan som sviker ett löfte så nu ska jag presentera en av mina främsta expertområden.

Julklappar för en hållbar jul

Det är lätt att fastna i hållbarhetsskrytsfällan, men detta tror jag verkligen på. Det första tipset för julklappar är att köpa något begagnat. I detta fall kommer jag att fokusera på begagnade telefoner. Allt fler väljer tydligen att investera i redan använda mobiltelefoner. Är det inte briljant? Hur många telefoner produceras inte varje år? Om bara fler människor kunde använda de gamla, förutsatt att alla funktioner är intakta, så kan vi kanske göra skillnad. Vad tror ni? Är det en hållbar julklapp? Såväl miljömässigt som upplevelsemässigt?

Om inte annat så kan man i alla fall spara en rejält slant på en julklapp av detta slag.

Julklappar för de allra minsta

Det är för jävla svårt att handla julklappar till barn. Särskilt svårt är det kanske för oss som aldrig skaffat egna barn. Det är krångligt och jag står inför samma svårigheter varje år. Det som fungerade året innan behöver inte nödvändigtvis fungera nästa år. Barnen utvecklas men jag står still. Det kan bli problem. Mitt tips är, hur som helst, att köpa julklappar till barn från samma ställe som man köper klappar till vuxna. ”Vad skulle det vara för ställe, menar du?” undrar ni kanske. Det finns ett flertal. Det är faktiskt alltid från dessa sidor som jag skickar efter julklappar. Det är briljant eftersom allting kan beställas på en gång. Man behöver inte lägga in sitt kort 15 gånger och vänta på leverans som kommer i massa olika försändelser. Jag orkar inte det helt enkelt.

Hur tänker ni gällande julklappar i år? Har ni några funderingar på att göra något annorlunda?

En kommentar

  1. A WordPress Commenter A WordPress Commenter december 14, 2021

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *