Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vår flyttstädning i helgen

Jag har alltid gillat att göra allting så koordinerat som man bara kan. Detta har jag säkerligen ärvt efter min far som, enligt mammas utsago, kunde vara helt besatt av planering i alla dess former. Nu har jag alltså hamnat där själv i och med att äpplen sällan landar långt ifrån trädet. Detta blev tydligt förra helgen då jag och min sambo skulle flytta och jag var med om flyttstädning av sällan skådat slag. Detta ska jag berätta om idag.

Jag hade fått med 4 kompisar som skulle hjälpa mig med flyttstädningen. Trots påbackningar om att jag borde ta hjälp av firma så kände jag att jag ville göra det själv. Saker och ting blir helt enkelt bättre om man gör det själv. Det är min inställning till allt och inte minst flyttstädning då, skulle det visa sig.

Sagt och gjort. Dagen efter att vi hade flyttat alla möbler kom mina vänner på besök igen. Tydligt trötta från dagen innan då jag bjudit på både dryck och pizza. Nu var det friska tag igen. Klockan var 7 på lördag morgon och flyttstädningen skulle få lov att dra igång. Den gjorde det, fram till dess att grannen nedanför kom på besök. Hon undrade vad vi höll på med. Jag svarade att det var flyttstädning och hennes legendariska respons var: ”Men inte klockan 7 på morgonen väl? Då sysslar man väl inte med flyttstädning, i regel menar jag?”

Vi lyssnade på henne och satte på och sträckkollade på Bäst i test Norge fram till dess att klockan slog 9. 4 av 5 somnade och sedan gick larmet av. Flyttstädningen kunde ta sin början och det var då som det roliga började.

Roger skulle få lov att ta sovrummet. Han sa att han mådde för illa för att pilla med köket eller badrummet. Han sa till och med att han hellre skulle köra saker till skroten än att ”hålla på med avlopp just idag. Fy fan”. Jag lät honom få just den mildaste delen av flyttstädningen, till resten av gängets förtret.

Kalle och Ellen fick dela på ansvaret i köket. Jag själv skötte flyttstädningen av lägenhetens jobbigaste rum, det vill säga badrummet. Jag var klar snabbt så då ägnade jag mig åt städning av golv. Det gick oerhört smärtfritt och jag bjöd på lunch och dryck även den dagen. Faktum är att drycken gjorde att flyttstädningen blev roligare och roligare. Det tror jag inte att jag är ensam om att känna.