Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Om att värdera bil i Uppsala

Jag har utvecklats mycket under det senaste året. Detta har jag varit inne på tidigare men jag tänkte att jag skulle beröra ämnet lite mer. Ni verkar tycka att det är kul när jag går på djupet om vem jag är, och detta är ett gott tillfälle.

Lite bakgrund till den som missat: För lite mer än ett år sedan träffade jag min nya kärlek. Det är en fin och varm person som jag bryr mig otroligt mycket om för att ha träffats så kort tid. Hon är, till skillnad från mig, oerhört handlingskraftig. Hon får saker gjort och ser till att avsluta de projekt hon påbörjar. Detta är, som ni vet, diametralt annorlunda mot hur det brukar se ut för mig.

Nyligen bad hon mig värdera bilen vi har till Uppsala. Jag förstod inte riktigt förfrågan först och fick därför fråga vad hon menade. Blicken hon gav mig vittnade om att värdera bilen i Uppsala är den enklaste instruktion man kan ge någon. Även meningen som följde vittnade om detta, kanske ännu mer:

  • ”Vadå? Det är väl glasklart. Värdera bilen när du har tagit den till Uppsala för jobb. Sådant är billigare och fan så mycket bättre där.”
  • ”Varför är det bättre att värdera bilen i Uppsala?” frågade jag.
  • ”Ja, det vet jag faktiskt inte. Det bara är så. Tro mig, jag har testat några gånger. Bilfirmor är helt enkelt bättre där av någon anledning. Så, det du gör är att googla upp var i Uppsala du kan värdera bil och sedan hör du av dig för en tid. Du infinner dig vid rätt tidpunkt och sedan bör det gå ganska smidigt”

Hon pratade verkligen om de här praktiska sysslorna som ett rinnande vatten. Det kom naturligt till henne, till skillnad mot hur det kom till mig. Hon såg inga hinder med att ta in bilen för värdering i Uppsala. Inga som helst hinder alls. Jag däremot såg precis hur många som helst. Tänk om något skulle gå fel? Tänk om jag tar den till fel ställe och värderingen av bilen i Uppsala görs på fel sätt. Varför inte bara köra i Stockholm som med allt annat?

Många frågor sökte svar och jag vet såklart att det bara var jag som försökte komma undan – Igen!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *